torstai 19. toukokuuta 2011

Kesän toivossa

Ah, miten nämä ilmat nyt tällaiseksi menivät? Eihän tämä kevät nyt surkeintaan näytä, mutta ehtikö sitä jo yhden viikon aikana tottua, että on kesä.
Ihana kun luonto alkaa vihertää. Suunnittelemme jo metsäretkeä lähimetsikköön.

Kaksi edellistä kesää ovat olleet niin mainioita, ehkä jopa liian lämpimiä (juu, aina on jotain valitettavaa). Mitä jos tästä kesästä ei sellaista tulekaan? Tuntuuko kesä sitten huonolta? Tai mitä jos tulee, niin epäilemmekö ilmastonmuutosta?

Joka tapauksessa tuulettimet ovat kaupoista loppuneet kahtena edellisenä kesänä kesken. Satuimme viime kesänä pojan kanssa paikalliseen Prismaan ja meinasimme jäädä jalkoihin, kun odotettu (ja ilmoiteltu) lisätoimitus tuulettimista saapui. PUFF - tuulettimet kiepaistiin kainaloihin ja syleihin alle aikayksikön. Ylihintaahan sellaisella kysynnällä joutuu maksamaan. Olenkin ajatellut, että koska meillä ei tuuletinta vielä ole, niin pitäisikö sellainen hankkia nyt jo hyvissä ajoin. Nykyinen asuntomme kun taitaa nauttia lämpöisyydestä hellekesän sattuessa.

Tässä ei taida kesällä selvitä.

No siitähän syntyy ongelma: Minkälainen tuuletin?
Nykyään on olemassa jo ainakin kolmenlaisia tuulettimia: vanhan mallisia propellia/siivekkeitä pyörittäviä, pylvästuulettimia ja uudenlaisia jäähdytystuulettimia, joissa on vain reikä. Juu-u, totta.
Mutta minkä verran normi-ihminen tarvitsee tuuletustehoa? Ja miten paljon nämä vekottimet pitävät ääntä? Saako siinä nukuttua. Oih ja voi, nettishoppaaja joutunee jalkautumaan johonkin liikkeeseen kuullakseen ja tunteakseen. Mikään kun ei poista kokemuksia IRL.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti